Dodik za Trebinje ima nove planove: Vlada RS gradi novu bolnicu

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Politika
2 minuta čitanja

Sljedeće godine počeće gradnja nove bolnice u Trebinju, koju će finansirati Vlada Republike Srpske u iznosu od 30 miliona maraka, najavio je danas u Trebinju član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. 

To nema veze sa ranijim Dodikovim dogovorom sa biznismenom Rodoljubom Draškovićem, kada su planovi bili da se gradi klinički centar, pojasnio je Dodik.

“Kapaciteti će biti onoliki koliko je potrebno za ovaj grad i ovaj region. Vlada RS će kroz određeni aranžman odobriti tih 30 miliona maraka. To i jeste dio naših obaveza”, naglasio je Dodik.

Gradonačelnik Trebinja MIrko Ćurić kaže da je projekat nove bolnice već u izradi.

“Mi posljednjih mjeseci intenzivno radimo na izradi projektne dokumentacije za izgradnju kliničkog centra u Trebinju i ono što smo danas dogovorili je da je srpski član Predsjedništva obećao da će Vlada RS iznaći sredstva da se izgradi klinički centar”, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Na pitanje da li su u okviru razgovora o trebinjskom zdravstvu pominjali i postojeću trebinjsku Bolnicu i onkološko odjeljenje, koje opstaje zahvaljujući entuzijazmu doktora i sestara, i koje skuplja sredstva za gradnju novog odjeljenja, gradonačelnik je obećao da će najavljeni projekat gradnje bolnice sve te probleme da riješi.

Inače, Dodik je danas u Hercegovinu došao helikopterom Republike Srpske, a od Gacka, preko Bileće do Trebinja došao je zbog stranačkih sastanaka.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *