Dodik smijenio još jednog Đokićevog direktora

Autor: Direkt Aktuelno Ekonomija
2 minuta čitanja
Krajina osiguranje

Direktor „Krajina osiguranja“ Goran Bobar smijenjen je sa te pozicije, a na njegovo mjesto imenovan je Slavko Topić iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNDS), čime je Socijalistička pratija (SP) Petra Đokića izgubila još jednu rukovodeću poziciju koju su dobili raspodjelom unutar vladajuće koalicije, saznaje portal CAPITAL.

Krajina osiguranje
Krajina osiguranje

Skupština akcionara „Krajina osiguranja“, u kojoj većinu ima Investiciono – razvojna banka (IRB), krajem septembra smijenila je Bobara, a imenovala Topića.

„Krajina osiguranje“ je u prvih šest mjeseci ove godine smanjilo gubitak sa prošlogodišnjih 900.000 na 380.000 KM. Na kraju juna ove godine zapošljavali su 70 radnika.

Bobar, koji je na čelu osiguranja bio od 1. aprila 2019. godine, za CAPITAL kaže da je tokom prošle godine, za tri kvartala „Krajina osiguranje“ ostvarilo premiju od 4,4 miliona maraka, dok je prethodna uprava u 2018. godini imala premiju od 2,3 miliona.

„U ovoj godini prva tri kvartala premija iznosi 3,6 miliona KM, a očekivao sa da realizujem plan veći od pet miliona“, istakao je Bobar.

Novi direkor Slavko Topić nije odgovarao na poziv CAPITAL-a.

Sjedište „Krajina osiguranja“ je u Banjaluci, a ima poslovne jedinice u 10 gradova i opština u Republici Srpskoj.

Akumulirani gubitak ove osiguravajuće kuće dostigao je 8,9 miliona maraka.

Naveen Aggarwal i Gupta Neete su krajem 2015. godine, za 6,9 miliona KM kupili većinski paket akcija „Krajina osiguranja“, a odmah po preuzimanju donijeli su niz spornih odluka zbog kojih su bili pod konstantnim nadzorom Agencije za osiguranje RS, a kasnije i Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U RS se vodi krivični postupak protiv Naveena Agarwala koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja u “Krajina osiguranju”, a vodi se i arbitražni spor koji su pokrenuli u Parizu.

Njima je zabranjeno i pravo glasa na Skupštini akcionara, a upravljanje ovim društvom ponovo je preuzela Investiciono – razvojna banka RS kao najveći pojedinačni akcionar.

Iz IRB-a, do objave teksta, nisu odgovorili na pitanje koji je razlog smjene Bobara sa mjesta direktora „Krajina osiguranja“.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *