Dodik prijetio novinarima BN-a da će ih izbaciti sa presa

Autor: Direkt Aktuelno Društvo
5 minuta čitanja
Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je istresao svoj bijes i frustracije na novinare BN televizije koji su tražili da javno pokaže dokaze da su izdajnici i plaćenici, kako ih je i ovom prilikom nazvao.

Foto: Srna

Izvor: Capital

Novi incident desio se na današnjem presu u prostorijama SNSD-a u Banjaluci na kojem je Dodik opet planuo na pitanje novinarke BN-a Tijane Milinković i zaprijetio joj da će je izbaciti napolje.

Prijetnje da će izbaciti novinare iz prostorija SNSD-a uslijedile su, kao i obično, kada su na red došla pitanja. Milinkovićeva je nakon što je opet rekao da su oni “izdajnička televizija koja podriva Republiku Srpsku i dobija redovne mjesečne apanaže od Američke ambasade od kojih njihov direktor (Vlado Trišić) ugodno i lijepo živi, zatražila da za to iznese dokaze.

Jeste li vi to mene prekinuli? Vi imate pravo da govorite šta god hoćete o Miloradu Dodiku, a Milorad Dodik o vama ne može. Vi ste zaštićeni ko međedi. Nemojte mi upadati u riječ! Potpuno ste nekuluturni. Razmisliću da li ćete uopšte ući više u ovu prostoriju. Ako ste me pitali, ja ću vam fino odgovoriti, a ne podnosim da vi meni upadate u riječ. Vi to činite. Nemojte mi upadati u riječ! Nemojte da vas istjeram odavde“, rekao je Dodik.

Nekoliko narednih minuta, Dodik je sve svoje frustracije usmjerio na novinarku i držeći uperen prst u nju osuo paljbu i po njoj i po kući za koju radi. Kada ga je upozorila da ne drži uperen prst u nju i ponovila pitanje o dokazima, spustio je ruku, ali napad nije prestao.

Doći će i vama kraj. I vašoj podaničkoj i izdajničkoj politici izvještavanja usmjerenoj samo na satanizaciju Milorada Dodika. Zato što ste plaćeni. Samo petljate i lažete. Ja ću vam reći da mi činite uslugu. Mnogo puta, a najmanje osam. Zahvaljujući vašoj rigidnoj politici i propagandi protiv, mi smo politički pobijedili baš tamo gdje vi pokrivate teren. Prema tome, vi ste meni potrebni i ja želim da vi nastavite tako nešto. Slobodni ste da radite i iznosite svoje stavove, ali onda dozvolite da vam Milorad Dodik kaže da ste vi jedna sramotna izdajnička struktura, koja apsolutno radi protiv interesa ovog naroda i da ništa ne čini u korist ovog naroda“, govorio je Dodik i još nekoliko puta ponovio da ga ne prekidaju.

Dodik je rekao da ako hoće dokaze za njegove tvrdnje mogu da ga tuže i da će tamo da ih iznese. U međuvremenu je ponavljao da ga ne prekidaju.

Dakle, nemojte me prekidati. Pitali ste me fino, ja vam kažem vi ste stvarno bezobrazni. Eto, to je vaša televizija. Bezobrazna. I bezobrazno mi upadate u riječ. Kako vas nije sramota? Šta vi mislite, da bih ja ovdje trebao da vas trpim? Ja vas jedva gledam. Nemojte mi upadati u riječ, je li vam jasno?! Kada ja govorim nemojte mi upadati u riječ, ja sam slušao šta ste vi rekli. Hvala, prijatno“, rekao je Dodik i prekinuo pres konferenciju.

Novinarka Tijana Milinković kaže da je očigledno da, Milorad Dodik, predsjednik RS, ima posebnu želju za napadima na BN televiziju i njene novinare, u situacijama kada je njegov politički put uzdrman.

Ovo nije prvi put da napada naše novinare, ali je možda prvi put da direktno uperi prst u mene dok mu se obraćam i postavljam novinarska pitanja, što shvatam kao ličnu prijetnju. Na kraju, bude mi ga i žao, jer nije bila dovoljna kriminalizacija javne riječi, s obzirom da nas nije uplašio, pa su počele otvorene i direktne prijetnje na novinare. Ja ću da nastavim da radim kao i do sada, profesionalno i u skladu sa novinarskim normama, te da svojim radom ukazujem na sve neregularnosti u našem društvu, kojih ima na pretek. I od svog posla da živim časno“, kaže Milinković.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *