DIREKT IZBORI: Milorad Dodik – Ja pripadam vama (VIDEO)

Autor: Direkt Aktuelno Politika Video
3 minuta čitanja

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na tribini u Gacku da želi da osigura što duži vijek trajanja termoelektrane te podsjetio na obećanje da će graditi brzu cestu koja će od Trebinja prolaziti preko Gacka i dalje prema Foči. 

“Želimo da navučemo na ovaj kraj sav teretni saobraćaj koji iz Beograda ide prema bilo kojoj jadranskoj destinaciji”, rekao je Dodik. 

Naglasio je da Republici Srpskoj treba kompaktno političko rukovodstvo. 

“Nemojte da dozvolite da ovaj narod izabere ljude iz različitih političkih opcija i da se oni tamo prepiru i svađaju i dovode ovaj narod do besmisla i bijede. Mora biti jedinstvena ekipa, jedinstvana ekipa je ova koju gledate ovdje. Ja nisam došao da vas molim ni za šta ovdje, ja sam došao da kažem da ja pripadam vama, ja sam jedan dio vas i u tom pogledu, niti mi pomažete niti mi odmažete sa glasom…”, istakao je Dodik i dodao da on ne traži pomoć za uhljebljenje, jer, on, kako je kazao, uhljebljenje već ima, bio predsjednik ili ne. 

“Nekima od vas izgleda da mi nešto dobro živimo, vozimo se u nekim bijesnim autima, ponekad se vozimo helikopterima i avionima, ali to danas radi pola civilizacije, pa šta”, naveo je on. 

Osvrćući se na globalnu situaciju, Dodik je istakao da mu globalni sukob izgleda vrlo izvijesno, ali da Republika Srpska nacionalno i politički može jedino da preživi ako joj je rukovodstvo jedinstveno i ako je kompaktno sa narodom. 

Takođe, napomenuo je značaj saradnje sa Srpskom pravoslavnom crkvom, te Srbijom i Rusijom. 

“Narodna volja, Republika Srpska, Srpska pravoslavna crkva, Srbija, Rusija. Je li nam treba još nešto”, zapitao je Dodik. 

Svoj govor započeo je prenošenjem pozdrava koje je, kako je kazao, ruski predsjednik Vladimir Putin poslao narodu Republike Srpske, što je kod okupljenih u Gacku izmamilo veliki aplauz. 

Rekao je i da mu je Putin poručio da mu se slobodno javi ako treba bilo kakvu pomoć i podršku, jer oni “ne ostavljaju prijatelja na cjedilu”. 

VIŠE POGLEDAJTE U VIDEU

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *