Detalji akcije u Trebinju: Policija zaustavila bjegunca, ali im je opet pobjegao

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika
2 minuta čitanja
Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje (FOTO: ATV arhiva)

Pripadnici Policijske uprave Trebinje tragaju za Mihajlom Nožicom iz Trebinja kojeg su prethodno zaustavili dok je upravljao automobilom fiat punto na magistralnom putu Ljubinje – Stolac, u ljubinjskom mjestu Ćukovci, pronašavši tom prilikom više od kilogram kokaina tržišne vrijednosti preko 150.000 maraka koji je prevozio, ali im je osumnjičeni dok je trajala kontrola uspio pobjeći.

Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje (FOTO: ATV arhiva)

Izvor: Nezavisne

Nožica je, u stvari, u bjekstvu još iz prethodne operativne policijske akcije “Strač” i budući da je znao da ga nakon provjere dokumenata čeka hapšenje, on je iskoristio upravo taj momenat da pobjegne.

Službenici Policijske uprave Trebinje su, kako je na vanrednoj pres konferenciji pojasnio načelnik ove uprave Siniša Laketa, nakon prikupljenih operativnih saznanja, zaustavili Nožicin automobil na ovom mjestu juče (ponedeljak) u predvečernjim satima, ali je on uspio pobjeći.

“Tokom zaustavljanja vozila navedeno lice nije postupilo po znakovima ovlaštenih službenih lica, udaljilo se u pravcu grada i pobjeglo iz vozila, a pribavljena je naredba za pretres vozila nakon čijeg dobijanja su službenici pretresli vozilo i u njemu pronašli kilogram i 1.031 gram praškaste bijele materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na kokain čija količina je vrijedna više od 150.000 maraka”, naveo je Laketa.

On kaže da su u toku aktivnosti na pronalaženju osumnjičenog i njegovog hapšenja, pa će mu se dokumentovati krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Laketa je napomenuo da je ovo deseto krivično djelo vezano za otkrivanje droge, a aktivnosti koje su se provodile, u stvari su, nastavak aktivnosti policijske akcije “Strač”, u kojoj je prije nekoliko dana Nožica uspio pobjeći policiji.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *