Bivši gradonačelnik Banjaluke neće na listu SNSD za poslanika u NSRS

Autor: Direkt Aktuelno Politika
3 minuta čitanja

Bivši predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka i nekadašnji prvi čovjek Banjaluke, Igor Radojičić, odbio je da uđe u trku za poslanički mandat u parlament Srpske, saznaje Srpskainfo.

Naš izvor iz vrha stranke tvrdi da je Radojičić, nakon što je Gradski odbor SNSD Banjaluka utvrdio svoj prijedlog kandidata za Narodnu skupštinu RS za opšte izbore u oktobru ove godine, poručio da ne želi da se njegovo ime nađe na listi.

– Radojičić je poručio da ne želi da bude na listi ni SNSD, niti bilo koje druge stranke – istakao je naš izvor.

Dodao je da je Radojičić očito i dalje pri stavu da se privremeno povuče iz politike, nakon što je prije dvije godine javno ponižen od strane lidera SNSD Milorada Dodika koji ga je faktički smijenio u izbornoj noći sa čela Gradskog odbora te stranke u Banjaluci.

Podsjećamo, Radojičić se, nakon poraza od Draška Stanivukovića na izborima za gradonačelnika Banjaluke prije dvije godine, povukao iz javnog, ali i političkog života.

Na stranačka okupljanja dolazi veoma rijetko, a mnogi tvrde da je kivan na SNSD, kako zbog rezultata izbora, tako i zbog načina na koji ga je već u izbornoj noći Milorad Dodik smijenio sa mjesta predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka.

Dodik je, naime, u izbornoj noći, čim je postalo jasno da je Draško Stanivuković pobijedio u trci za gradonačelnika, raspustio Gradski odbor SNSD Banjaluka, smijenio Radojičića sa njegovog čela i postavio sebe za povjerenika.

– Predsjednik SNSD je 15. novembra uveče javno smijenio i raspustio Gradski odbor u Banjaluci. Lično smatram da je to bio nepotreban potez, u afektu, kao i neke izjave nakon izbora. Ta odluka o egzemplarnoj smjeni, odnosno raspuštanju, nakon dugogodišnje saradnje i niza uspjeha koje sam lično u proteklih dvadesetak godina donio SNSD, za mene je bila veoma razočaravajuća. Ionako bih se, nakon ovakvog izbornog rezultata, sa svojim saradnicima povukao sa čela Gradske organizacije SNSD – rekao je Radojičić u jednoj od rijetkih izjava za medije nakon poraza u Banjaluci.

On je tada poručio da će mu trebati odmor, nakon četiri izuzetno naporne godine, u kojima je i privatni i porodični život potpuno bio podredio poslovima gradonačelnika.

– Taj odmor od politike i javnosti može da bude i veoma dug – poručio je tada Radojičić.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *