Bivši bilećki načelnici osumnjičeni za korupciju

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika
2 minuta čitanja
Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje dostavili su Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica M.A. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „Nezakonito davanje pogodnosti privrednim subjektima“ i lica R.P. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo „Nezakonito davanje pogodnosti privrednim subjektima“.

foto: mojKontakt

Naime, navedena lica vršeći funkcije ovlaštenih službenih lica u opštini Bileća, terete se da su tokom 2019. godine suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama omogućili da dva preduzeća ostvare protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 47.250 КM na štetu budžeta Opštine Bileća, i time počinili krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „Nezakonito davanje pogodnosti privrednim subjektima“.

Takođe lice M.A. se tereti da je bez objavljenog oglasa izvršilo dodjelu stipendija, te time omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi pojedinim licima u ukupnom iznosu od 4.600 КM.

Nezvanično saznajemo da je riječ o bivšem načelniku Opštine Bileća Miljanu Aleksiću i bivšem načelniku Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u ovoj Opštini. Oni se sumnjiče da su pogodnosti davali firmi “HP investing” iz Mostara te firmi “BOstef inženjering” koja je u formalnom vlasništvu Poparine porodice.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *