Bilećki DNS povlači podršku Vukoju, ostali odbori bez komentara do srijede

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Politika
3 minuta čitanja

Bilećki DNS će povući svoju podršku SNSD-ovom kandidatu za načelnika ove opštine Nenadu Vukoju, a ostali hercegovački odbori će svoju odluku saopštiti do srijede, do kada im je Predsjedništvo DNS-a dalo rok. Ovo je Direktu potvrdio predsjednik Regionalnog odbora u Hercegovini Slavko Dangubić. 

“Ovakva odluka DNS-a je očekivana – zbog ponosa, dostojanstva i autonomnosti naše stranke, koja nije mala, i koja treba da se uvažava kao koalicioni partner. Ponizili su nas smjenom našeg predsjednika i naša reakcija je bila prirodna. Ja ostajem apsolutno uz gospodina Nešića”, kaže Dangubić. 

Uvjerava da nije razgovarao sa ostalim opštinskim odborima stranke, jer, kako kaže, bitno je da svaka opština samostalno donese odluku. 

“Ja sam jedan od onih koji se već izjasnio. Vidjećemo kako će se izjasniti pojedinačno svi opštinski odbori”, dodaje Dangubić. 

O saradnji sa sa drugim političkim subjektima, kaže, vidjeće nakon izbora. 

“Možemo sa svakim, osim sa onima koji su otpadnici od DNS-a. Jedino sa njima nećemo razgovarati.” 

Na pitanje da li to znači da je saradnja moguća i sa SNSD-om, Dangubić kaže da na lokalnim nivoima jeste. 

U iščekivanju smjene

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je sinoć da će u narednih dan-dva sa ključnih pozicija biti smijenjeni svi DNS-ovi kadrovi koji prihvate raskid koalicije. Budući da je i Dangubić jedan od direktora u Elektro-Hercegovini i on očekuje smjenu. 

“Neću podnijeti ostavku, jer sam radio časno i pošteno za ovu firmu, a političke smjene se ne bojim”, zaključuje Dangubić. 

Na direktorskoj poziciji u Elektroprivredi Republike Srpske je i DNS-ovac Jovica Vlatković.

On nije želio ništa da komentariše, samo je rekao da do ćetvrtka neće davati nikakve izjave.

Skupština DNS-a u Trebinju (Foto: Srna, arhiva)

Opštinski odbor DNS-a u Gacku, saznajemo, izjasniće se u srijedu.

Risto Mićić, predsjednik OO DNS-a u Ljubinju, takođe, nije želio da komentariše najnovija dešavanja u DNS-u. Potvrdio je da je sastanak opštinskog odbora zakazan za sutra veče i da će tek nakon toga biti poznata konačna odluka i dalji koraci ove stranke u Ljubinju.

Podsjećamo, Demokratski narodni savez raskinuo koaliciju sa SNSD-om Milorada Dodika, a opštinskim odborima je ostavljeno da se do srijede izjasne koga će podržati na predstojećim lokalnim izborima.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *