Bileća: Nepovjerenje i nesuglasice u novoj skupštinskoj većini

Autor: Direkt Aktuelno Politika
4 minuta čitanja
Dražen Dunđer

Nakon pompeznog pada skupštinske većine okupljene oko SNSD-a u Bileći, u javnosti muk. Iza kulisa, pak, stanje je sasvim drugačije. Među “taborima” nove skupštinske većine vladaju nepovjerenje i nesuglasice.

Dražen Dunđer (FOTO: Moja Hercegovina)

Piše: Jelena Denda Borjan

Jedan “tabor” u novoj skupštinskoj većini čine SRS “Dr Vojislav Šešelj”, SNS, PDP, SRS RS, te odbornik Ujedinjene Srpske Saša Radan i Radoslav Brčić, odbornik kojeg je bilećki SNSD prije nekoliko dana isključio iz ove stranke. U drugom “taboru” ostao je SDS. Kada je nova većina preuzela Skupštinu, najavljeno je da će nova sjednica biti sazvana u roku od sedam dana, međutim, to se nije dogodilo. Prvi, navedeni, tabor to je podstaklo na sumnje u dosljednost SDS-a novoj većini.

– SDS je bio obećao da ćemo u protekli utorak potpisati zahtjev za sazivanje nove sjednice, ali nisu potpisali. Onda su rekli da će potpisati u četvtak (juče), ali ni tada nisu. Zbog toga smatramo da SDS nema spremnost da opozove načelnika Miljana Aleksića i da mu na ovaj način kupuju vrijeme kako bi našao načina da ponovo okupi skupštinsku većinu oko sebe. Aleksić je njihov mentor i nije im dao zeleno svjetlo – za “Direkt” tvrdi Dražen Dunđer, predstavnik Kluba “Zvezdano nebo”.

Na ove optužbe odgovorio je predsjednik bilećkog SDS-a Goran Bošnjak. Kako je rekao za naš portal, o ovakvom scenariju nema ni govora.

– SDS ne misli nikom da daje vrijeme, niti će ikada graditi ikakve političke odnose sa SNSD-om. Sasvim je jasno da SDS nikada u Bileći nije pravio koaliciju sa SNSD-om, za razliku od nekih stranaka koje jesu – izričit je Bošnjak.

Goran Bošnjak (FOTO: Moja Hercegovina)

On je dodao da je razlog za prolongiranje potpisa za održavanje zasjedanja Skupštine to što žele da naprave jasan plan konstituisanja skupštinskih organa i tačaka koje treba staviti na dnevni red. Opoziv načelniku Miljanu Aleksiću, tvrdi, za SDS je neupitan.

– Na jučerašnjem odboru stranke donijeli smo odluku da ne kočimo rad Skupštine, ali prvo moramo tačno definisati stavke koje treba da budu riješene na njenom narednom zasjedanju. Da bi opozvali načelnika, moramo se dogovoriti oko datuma održavanja referenduma, a zatim i izbora. Stoga planiramo da sljedeće sedmice sazovemo stranke sa kojima smo sada u skupštinskoj većini i da se s njima sve dogovorimo – kaže Bošnjak za “Direkt”.

Dunđer kaže da će biti saglasan sa datumom održavanja izbora koji SDS odredi, ali da sjednicu treba sazvati što prije kako bi se riješili brojni drugi problemi, jer opoziv načelnika nije jedini među njima.

– Potrebno je postaviti novo rukovodstvo Skupštine, jer ovo je sramota da jedna skupština nema predsjednika, potpredsjednika i sekretara – smatra Dunđer.

On je za “Direkt” otkrio i da je već dogovoreno da kandidat za novog načelnika Bileće bude iz redova SDS-a.

Da li će stranke nove skupštinske većine postići dogovor biće poznato sljedeće sedmice.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *