Anja Đurić iz Trebinja: Pronalazim se u etno muzici

Autor: Jela Džomba Društvo
4 minuta čitanja
Anja Đurić (Foto: Direkt portal)

Četrnaestogodišnja Trebinjka Anja Đurić sa mikrofonom u ruci živi svoj san. Njen umilni glas ju je odveo na brojne pozornice, a iako je još vrlo mlada, uspjela je da doživi gromoglasne aplauze i ovacije samo za nju. Od svoje šeste godine učestvuje na muzičkim takmičenjima, a svoje kompozicije šalje i na onlajn takmičenja. Na dva takva nedavno održana u Beogradu i Kipru pokupila je gotovo sve bodove u svojoj konkurenciji.

Anja Đurić (Foto: Direkt portal)
Naime, Anja je bila najbolja u svojoj kategoriji, a na oba muzička takmičenja je pjevala autorsku pjesmu “Kosovski božur”.

“Na onlajn takmičenje u Beogradu sam se prijavila sa dvije pjesme. Pored svoje pjevala sam i pjesmu Jedanaest od Marije Šerifović. Za svoju pjesmu sam osvojila 98 od 100 bodova, prvo mjesto i laureat festivala, dok sam za pjesmu Jedanaest osvojila 95 poena, prvo mjesto, a kao nagradu sam dobila i mogućnost da besplatno, bez plaćanja kotizacije, učestvujem i na onlajn muzičkom takmičenju, koje će se održati u Rumuniji”, ispričala nam je Anja.

Ova talentovana djevojčica kaže da je dobijala brojne pozive za učešće na muzičkim takmičenjima, ali ipak nije mogla na sva da otpuje pošto su tako i troškovi veći.“Sada imam otvoren poziv za Moldaviju, Litvaniju i Beograd, ali još uvijek ne znam da li ću uspjeti otputovati na sva tri takmičenja”, priznaje Anja kojoj su do sada sve troškove pokrivali roditelji.

Anjinu priču nam potvrđuje i njena majka, koja joj je bezrezervni oslonac i rješenje za sve dileme.

Uz mikrofon od najranijeg djetinjstva

Muzika je, kaže, njen život. Pjeva od najranijeg djetinjstva, a prvi put je javno nastupila sa šest godina. Vjetar u leđa, na samim počecima, davao joj je čuveni trebinjski muzičar Bobo Vučur.

“Prvi put sam nastupila sa svojih šest godina na muzičkom festivalu Zvon zvonke pjesme, gdje sam osvojila treće mjesto. Ljubav prema muzici me odvela na mnoge pozornice, osvojila sam brojne nagrade, a oslonac za sve što će kasnije doći pružao mi je Bobo Vučur. On je bio uvijek tu za mene, i kada su festivali u pitanju, ali i komponovanje i bilo kakva podrška uopšte”, prisjetila se Anja.

Sada pomoć i podršku u muzičkom sazrijevanju dobija od profesora Pera Bokića iz Trebinja i profesorice Marine Dedić kod koje sedmično ide na časove pjevanja u Herceg Novi.

[stextbox id='alert’ caption='Najbolje nagrade osvaja sa svojom pjesmom’]””Kosovski božur” sam snimila prije tri godine. Tekst je napisao moj stric Mišo Đurić, konponovao je Dejan Šćepanović, a snimio je profesor Pero Bokić”[/stextbox]

Anja za sada ima jednu objavljenu autorsku pjesmu, a uskoro planira da snimi još jednu.

“Pjesma mi je već u rukama, samo čekam da se uradi kompozicija. Nadam se da će sve biti gotovo za koji mjesec. Ne bih puno da otkrivam o pjesmi, ali mogu reći da će biti isto u etno stilu”, podijelila je sa nama Anja.

Inače, rekla nam je da joj je od najranijih godina muzički uzor Danica Crnogorčević i da bi voljela da i ona gradi sličnu muzičku karijeru.

“Za sada mi najviše odgovara taj pravac, mada mogu sebe da pronađem i u nekim drugim žanrovima. Volim da pjevam i pjesme od Marije Šerifović”, zaključila je naša mlada sagovornica.

U planu ima da upiše i muzičku školu i da nadograđuje svoj muzički talenat te da nastavi sa pjevanjem i snimanjem.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *