Aktivisti u Gacku će akcijom čišćenja obeležiti 2. april- Dan osoba sa autizmom

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika
2 minuta čitanja
Ovako je bilo pre krone: obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa autizmom

Povodom 2. aprila Međunarodnog dana osoba sa autizmom aktivisti iz Gacka će u petak na gradskom trgu, u 5 do 12, pustiti plave balone uz simboličnu poruku: “Prolećno čišćenje uma i prirode jer autizam vidi srcem”.

cpp-gacko
Ovako je bilo pre krone: obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa autizmom

Nakon ovog simboličnog puštanja balona u boji koja je zaštitni znak osoba sa autizmom, planirano je čišćenje prirode i izletišta u okolini Gacka.

Grupa aktivista koja stoji iza ove akcije ističe da je autizam u neraskidivoj vezi sa čistoćom uma.

Pojedinac mora da ima čist um, čisto srce, a svako “čišćenje” je poželjan i dugotrajan proces. Onda, hajde prvo da krenemo od čišćenja, neka nam to bude prvi korak“, poručuju organizatori i pozivaju da im se pridruže svi građani koji žele da podrže različitost, ali i da doprinesu lepšem i čistijem okruženju.

Organizatori su obezbedili zaštitna sredstva kako za rad, tako i da bi se ispoštovale mere. Zainteresovani građani mogu da se prijave i putem telefona: 066/ 152-217 u naredna 24 časa kako bi se formirale grupe.

Aktivisti ističu da im je želja da najavljena akcija bude uvertira za akcije čišćenja koje su najavljene iz lokalne samouprave tokom aprila i maja.

Podijeli članak
1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *