Ako neće Drašković, hoće SNSD i partneri

Autor: Nikolija Bjelica Škrivan Aktuelno Društvo Politika
3 minuta čitanja

Grad Trebinje nije dobio zvanično saopštenje o prekidu izgradnje zgrade gimnazije, a ukoliko zadužbinar Rodoljub Drašković odustane, Grad Trebinje će nastaviti izgradnju, rekao je za Radio Trebinje gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić. On je precizirao da je koalicija okupljena oko SNSD-a opredijeljena za izdvajanje dodatnih sredstava kako bi zgrada gimnazije konačno bila završena. 

“Direkt” je juče objavio odgovor koji je stigao iz Draškovićeve kompanije Swisslion Takovo, u kome on optužuje trebinjsku i vlast Republike Srpske za korupciju i reketiranje. U pismu je navedeno da odustaje od započetih investicija i od nastavka izgradnje zgrade gimnazije.

Ovo nije prvi put da Drašković odustaje ili povlači svoje investicije i da javno kritikuje vlast, s kojom je, nakon toga, dogovarao saradnju i nove projekte.

Drašković je u saopštenju naveo da je obavijestio Gradsku upravu Grada Trebinja o tome da mogu da nađu drugog zadužbinara, što je gradonačelnik demantovao.

“Nikakvo pismo niti saopštenje o prekidu izgradnje Gimnazije nije zvanično stiglo na adresu Gradske uprave. U proteklom periodu bilo je pojedinih zahtjeva kojima smo izlazili u susret Draškoviću, u skladu sa zakonom i našim mogućnostima. Obezbijedili smo vodu za Grad sunca po povlaštenim uslovima, učestvovali u rješavanju problema Industrije alata i u čestoj smo komunikaciji sa Rodoljubom Draškovićem. Kao odgovorni ljudi, mi smo tu da sagledamo situaciju i uradimo šta je moguće, u skladu sa zakonom”, naveo je Ćurić za Radio Trebinje.

Međutim, u srijedu je Ćurić, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da nisu razmišljali o preuzimanju Draškovićevih obaveza u pogledu izgradnje gimnazije, no nakon Draškovićevog saopštenja, stvari su se promijenile.

“Ukoliko i dobijemo pismo o odustajanju investiranja u novu zgradu gimnazije, nema razloga za brigu, kao odgovorni ljudi spremni smo da zapisnički konstatujemo šta je donacija, a šta Grad Trebinje treba da uradi kako bismo objekat stavili u funkciju, na ponos budućih generacija. Kao što znate, projekat je odobrila i Skupština grada, a koalicija okupljena oko SNSD-a u Trebinju, ako bude potrebno, opredijeljena je da se izdvoje dodatna sredstva, kako bi se završio ovaj značajan projekat”, zaključio je Ćurić.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *