Akcija “Lovac” u Bileći: Među uhapšenim i dva granična policajca

Autor: Direkt Aktuelno Crna hronika
2 minuta čitanja
Ilustracija foto: klix.ba

Akcija je usmjerena na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovane kriminalne skupine koja već duže vrijeme djeluje na tom području – saopšteno je iz Granične policije.

Ilustracija (foto: klix.ba)

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, postupajući po nalogu i pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, na području Bileće i okoline realizovali su operativnu akciju kodnog naziva “Lovac”.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovane kriminalne skupine koja već duže vrijeme djeluje na tom području – saopšteno je iz Granične policije.

Tom prilikom uhapšeno je više osoba, među kojima i dva pripadnika Granične policije BiH, koji se sumnjiče za zloupotrebu položaja i primanje dara ili drugih oblika koristi u dužem vremenskom periodu.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje, nedozvoljen promet akciznim proizvodima, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja te primanje dara i drugih oblika koristi – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako su naveli, policajci se sumnjiče da su duži vremenski period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon kriminalisticke obrade te izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Podijeli članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *